ACTIE: GEEF HET DOOR!

Doeners

‘Veel geblaat, weinig wol. Het moet wel ergens over gaan. En ergens toe leiden. Alleen bijkletsen maakt ons geen beter team.’ Daarom een aantal praktische tips. Om te doen. Elke week worden ze aangevuld of gewijzigd. ‘Dat wat werkt’ is het criterium. En dat het inspireert tot actie. Graag nodig ik u uit om hier uw positieve team-tips te delen. Onder het mom van ‘delen = vermenigvuldigen’. Doe er uw voordeel mee en geef het door!

De tip van de week

‘Als teamlid zit ik wekelijks in de teamvergadering. Steevast beginnen we met een kort rondje complimenten; dat wat we goed gedaan hebben. Dan zit de positieve sfeer er al goed in. En dan loopt de rest ook beter, ook al worden er soms harde noten gekraakt.’

De bijeenkomst van de week

Deze is nog in de maak voor 12 of 13 september. In samenwerking met het Parktheater Eindhoven. Thema: Met de teamkaarten op tafel speel je beter! Neem contact op om meer te weten. U wordt op de hoogte gehouden.

Film momentjes

Niemand houdt van veranderingen, toch? In een paar minuten illustreert dit grappige filmpje wat de ingrediënten zijn van veranderingsprocessen die wél werken. Wat zijn de voor- en nadelen van wel én van niet veranderen, vanuit het perspectief van de medewerkers?

Have a good one!

Aanrader

Een absoluut actuele klassieker om te lezen, inclusief opdrachten: De 7 eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey.

Gespreksmaker

Hang een groot vel papier op bij de koffiecorner. Met een stift erbij. Iedereen leest dan het nieuwtje van de dag of is op de hoogte van een interessante bijeenkomst. En kan een reactie geven. Heb je iets om over te praten of te doen terwijl je wacht op verse koffie. Een soort van twitter, maar dan live!  

Omdat we samen meer weten.

  Lees meer over bijeenkomsten.

Wanneer samenwerken het leukste onderdeel van de dag is.

  Lees meer over resultaten.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen?

  Neem gerust contact op voor meer team performance tips.

Share