ACTIE: GEEF HET DOOR!

Doeners

Een aantal praktische tips. Dat wat werkt is het criterium. En dat het inspireert om met elkaar te verkennen. Graag nodig ik je uit om hier jouw positieve team-tips te delen. Onder het mom van ‘delen = vermenigvuldigen’. Doe er je voordeel mee en geef het door!

Gratis samenwerken: elke eerste vrijdag van de maand

Elke eerste vrijdag van de maand is er tijd voor een gratis bijeenkomst om 20 uur in ‘s Gravenmoer – een mooie plek om de week af te sluiten. De bijeenkomst staat in het teken van het nieuwe leiderschap. Het gaat over teams, over samenwerken, over doelen realiseren. Het gaat over jezelf, over kracht, macht en schaduwzijdes. Over reactie – interactie  – inspiractie. De bijeenkomst werkt ontmaskerend, zit vol humor en gaat verder dan je denkt. Het is een mengelmoes van werkvormen. Als je wilt breng je je eigen casuïstiek in of neem je het team mee. Je hoeft je verder niet voor te bereiden, het gaat vanzelf. Ook zin in een nieuw perspectief op samenwerken? Neem contact met me op.

Aanrader

In “Het begint met een idee” bundelt Carolien Vader op een heldere manier de inzichten van TEDx-sprekers over innovatie en hoe we daar komen. Van incubatie tot voortplanting zonder seks. Van genen naar memen. De eenheid van brein en empathie. En waarom dwarsliggers de wereld verder helpen.


Ideas worth doing

De tip van de week

‘Eigenlijk logisch dat we in een soort van crisis zitten. We zijn als totale organisatie zo explosief gegroeid dat we als team uit elkaar zijn gegroeid. We werken langs elkaar heen – ieder een beetje op zijn eigen eiland. Van ons, vakinhoudelijke professionals, worden er nu andere taken verwacht. Maar dat is nieuw. Het is goed om met elkaar na te gaan wat we als gezamenlijk issue zien en wat we zelf in de teams kunnen oplossen. We hebben elkaar nodig en tegelijkertijd willen we ook ruimte om het per team anders in te vullen. Zo’n model helpt om inzicht te krijgen en dit met elkaar te delen. De oplossingen komen wel uit de teams zelf.’

Greiner Model

Met dank aan A.L., Tilburg.

Film moment

Niemand houdt van veranderingen, toch? In een paar minuten illustreert dit grappige filmpje wat de ingrediënten zijn van veranderingsprocessen die wél werken. Wat zijn de voor- en nadelen van wel én van niet veranderen, vanuit het perspectief van de medewerkers?

Have a good one!

What do you see? Niet kijken maar zien!

Omdat we samen meer kunnen.


Lees meer over Hoe?

Wanneer samenwerken het leukste is.


Lees meer over resultaten.

Wilt u meer informatie ontvangen?


Neem gerust contact op voor meer team-tips.

Share